Izbira kakovostne medzobne ščetke je več kot dobrodošla

10 Jan

Najverjetneje se niti ne zavedate, da vam zobna ščetka pomaga očistiti le 70 % zobne površine? Kaj pa se posledično dogaja z oblogami, ki se nabirajo med zobmi, kamor tovrstni pripomoček za zobe ne zmore poseči? Morda vam je ob tem najprej na misel prišla pomoč, ki se imenuje zobna nitka. Dobri poznavalci zobne higiene pa vam bodo precej raje svetovali nekaj drugega. Menijo, da je izbira kakovostne medzobne ščetke precej boljša odločitev.

Medzobna ščetka je majhen pripomoček za zobe, ki vam torej poleg zobne ščetke pomaga do popolnoma čistih zob. Ob tem pa velja poudariti, da je dobrodošlo uporabljati zlasti takšno ščetko za zobe, ki ima več tisoč tankih ter kar se da gosto vpetih ščetin.

Medzobna ščetka očisti površine, ki jih navadna zobna ščetka ne more.

Medzobna ščetka s krajšim ali pa daljšim držalom

Medzobne ščetke so sestavljene iz daljšega ali pa krajšega držala, iz tankega jedra in različno dolgih ščetin. Še zlasti za izjemno tanke ščetine je značilno, da lahko dosežejo vsa, tudi najbolj kritična, območja med zobmi. Pri tem pa ves čas ohranjajo napetost.

Potem ko vstopijo v medzobni prostor,  se razprejo. Tako lahko zapolnijo območje med zobmi ter čistijo nadvse nežno in seveda tudi dovolj učinkovito.

Preberi ta članek: Legalnost kanabisa v Italiji in drugod po Evropi

Tako imenovana medicinska konoplja oziroma uporaba konoplje v medicinske namene je vedno bolj pogosta povsod po svetu. Različne klinične raziskave dokazujejo pozitivne učinke. Zato se medicinska konoplja vedno pogosteje uporablja kot zdravilo, pri čemer pa zakonodaja na tem področju marsikje še ni urejena.

Največje prednosti medzobnih ščetk

Ščetka, ki je namenjena za čiščenje med zobmi, se ponaša s številnimi prednostmi. Med drugim rešuje številne težave čiščenja medzobnih prostorov. Zagotavlja nadzor nad zobnimi oblogami, tudi na mestih, kjer jih na primer zobna nitka ne zmore doseči. Ključna prednost pa je zagotovo ta, da so predvsem zaradi nje naši zobje lahko povsem zdravi, prav tako tudi dlesni.

Sicer pa se medzobne ščetke med seboj razlikujejo tudi po velikosti. Če ne veste, katero izbrati, vam pri tem lahko dobro pomaga kar vaš izbrani zobozdravnik ali pa ustni higienik. Pomagata vam namreč pri izmeri medzobnega prostora, in sicer s pomočjo posebnega pripomočka. Seveda pa si pri izbiri takšne ščetke lahko pomagate tudi sami. Začnite najprej z najmanjšo možno velikostjo. Nato nadaljujte proti večji, vse dokler ni še prevelikega upora in medzobno ščetko lahko vstavite v medzobni prostor.

Podobne teme: