Za začetek zadošča nakup domene

13 Apr

Domensko ime potrebujejo vsi, ki želijo na splet!
Nakup domene je izjemnega pomena za podjetja, ki se želijo predstaviti na spletu. Predstavitev podjetja je lahko v obliki vizitke, predstavitve izdelkov, storitev ali v vse popularnejši izvedbi spletne trgovine. Vendar pa je nakup domene prvi korak, ki ga morate narediti, če si želite sebe predstaviti na spletu.nakup domene V resnici spletna predstavitev ne pride v poštev samo za podjetja, ampak tudi za vse mogoče organizacije, klube, društva, kulturne ustanove, državne institucije, celo za posameznike in še marsikoga. Nakup domene je začetek celotnega postopka in vam da samo ime na spletu, tu pa se delo šele prične. Ko ste opravili nakup domene še nimate prostora na strežniku, kjer bo vaša spletna stran, prav tako še nimate prostora za svojo spletno pošto – imate samo ime domene in nič drugega.

Registrirajte od doma ali iz pisarne

Registracija domene se lahko naredi kar preko spleta, nakup domene pa pomeni, da ste postali lastnik nekega imena za vnaprej točno določeno obdobje, ki je običajno 1 leto, 2 leti, lahko pa tudi več. Preden se to obdobje izteče, boste prejeli obvestilo, da je potrebno plačati ime za naslednjo leto, če tega ne boste storili, pa lahko nekdo drug kupi vašo domeno in postane njen lastnik. S tem ne postane lastnik vaše elektronske pošte ali podatkov na strežniku, ampak samo domene.

Ni vseeno kakšno domeno kupite

Nakup domene se prične običajno iz vidika trga, ki vam je pomemben. Če bi se želeli predstaviti celemu svetu, je pametno, a ne povsem nujno, iskati končnico domene, ki jo poznajo povsod, torej končnice .COM, .NET, .ORG in podobne. Seveda so zelo popularne tudi končnice, ki imajo nek jezikovni pomen, sploh v angleškem jeziku, zato so zelo popularne italijanske domene .IT in črnogorske .ME, iz katerih se lahko sestavi zanimive kombinacije, ki si jih uporabniki lahko zapomnijo, kot so so FOLLOW.ME ali BUY.IT, pri čemer pa vam mora biti jasno, da so takšne domene največkrat registrirane že nekaj sekund po tem, ko so na voljo, zanje pa je potem potrebno plačati obilo denarja (cene se gibljejo v več deset ali celo več stotisoč evrov). Ko ste enkrat lastnik, pa bo podaljševanje stalo vedno le nekaj evrov, lahko pa iz vsega skupaj naredite odličen posel ali pa ime domene kasneje prodate ne komu drugemu, morda celo za veliko večji denar.
Boljši naslovi domen so že iz tega vidika bolje obiskani, predvsem pa si jih ljudje lažje zapomnijo, vendar je pri izdelavi spletne strani veliko drugih, precej pomembnejših faktorjev, kot pa samo ime domene, zato naj bo nakup domene sicer premišljen, po drugi strani pa se lahko že v nekaj minutah odločite za neko prosto domeno, ki je trenutno naprodaj in takoj pričnete z delom tam, kjer je to bistveno pomembnejše, torej pri izdelavi pregledne in vedno aktualne spletne strani, oglaševanju, dela na socialnih omrežjih in SEO marketingu.

https://www.youtube.com/watch?v=Vft_N5HiRfo

Podobne teme: