Torbice za gospe in gospodične

6 Nov

Ženske torbice so zagotovo najbolj praktičen modni dodatek, kar jih je, saj brez njih enostavno ne gre – ženske imamo v njih spravljeno vse, kar potrebujemo, in ne glede na to, kje smo in kaj rabimo, se v naši torbici vedno skriva rešitev za vsako potrebo in težavo. Torbica pa že dolgo ni zgolj nekaj, kar pritiče odraslim ženskam, temveč lahko vse pogosteje opazimo, da jih nosijo tudi deklice. torbica
Te se odpravljajo v šolo z vsem potrebnim v nahrbtniku, ob drugih priložnostih pa se opremijo s torbicami, ki so po videzu sicer nekoliko bolj otroške in razigrane, a jim služijo enako kot njihovim mama – v njih je vse, kar deklica potrebuje.
O tem, kaj spravijo deklice v svoje torbice, sem se pogovarjala z osnovnošolkami, ki so povedale, da jih mame spodbujajo k neodvisnosti, ta pa pomeni, da moraš znati poskrbeti sam zase – in za to potrebuješ včasih tudi kar veliko pripomočkov. Medtem, ko imajo fantje nahrbtnike, v katere spravijo igrače, prigrizke in kak švicarski nožek z vsemi potrebnimi orodji za moškega, imajo deklice v svojih torbicah v primerjavi z njimi precej več stvari. Ko so deklice izpraznile svoje torbice, so imele v njih papirnate robčke, krtačo za lase in mazilo za ustnice, žvečilke, prigrizke (energijsko ploščico), majhno plastenko vode in podobno. Torej vse, kar potrebujejo. Nekatere pa v svoje torbice (lideja.com) skrijejo še več – tako je imela ena pri sebi žlico za obuvanje čevljev, druga pa celo copatke. Povedala je, da jih nosi s seboj zato, ker včasih obišče kakšno prijateljico, pri njih pa običajno med copati za goste nimajo majhnih copat – in njej je vedno neprijetno, če mora biti bosa, saj jo potem zebe v noge.torbica za ženske
Kaj pravite – razmišlja ta deklica že tako kot odrasle ženske? Zagotovo se zaveda, da moraš sam poskrbeti zase in za svoje udobje, torej je dobro, da ne greš nikamor brez torbice, ki je pripravljena na vse.
Deklice smo povprašali tudi o tem, zakaj torbic nimajo tudi moški oziroma njihovi očetje. »Ker jih moški ne rabijo,« so nam povedale. »Če moj oči kaj rabi, vedno reče mami, saj ima ta v torbici prav vse,« je še dodala ena od njih.
Kaj pa bodo nosile v torbicah, ko bodo velike oziroma odrasle? Pričakovano je bil prvi odgovor, da bodo imele v torbici ličila, nato pa so nadaljevale z bolj »resnimi« stvarmi. Prenosni računalnik, da bodo lahko delale za službo tudi takrat, ko ne bodo v pisarni. Beležko s telefonskimi številkami, da bodo vedno lahko poklicale vsakogar, ki ga potrebujejo. Rokovnik, da bodo imele nadzor nad tem, kdaj imajo sestanke. Ključe svojega avtomobila. In mogoče kaj za otroke.
Ja, deklice dobro vedo, kako je v svetu odraslih žensk. Te imajo torbico z vsem, kar potrebujejo same, kar potrebuje njihov moški, kar potrebuje njihov otrok, predvsem pa vse, kar rabi uspešna poslovna ženska.
https://www.youtube.com/watch?v=pliIW4WdU_I

Podobne teme: