5 pasti spletnega gostovanja

19 Jan

Ste podjetnik, ki se zanima za nakup spletnega gostovanja? Morda želite postaviti blog, za katerega si želite, da bi bil čim bolje obiskan? Ne glede na to, za kakšen namen želite zakupiti prostor na strežniku, morate poiskati ponudnika, ki vam lahko ponudi kakovostno storitev.

Marsikateri ponudnik gostovanja obljublja nemogoče, vse pa zgolj zato, da bi vas pridobil na svojo stran. V današnjem prispevku vam bomo predstavili 5 pasti, na katere morate biti pozorni in se jih široko izogniti.

Sumljivo nizke cene

Ste naleteli na ponudnika, pri katerem so cene storitev gostovanja sumljivo nizke? Svetujemo vam, da spletno stran čim hitreje zaprete in poiščete drugega. Razlog za nizke cene se lahko skriva v prenasičenosti strežnikov, zastareli strežniški opremi, nedostopni tehnični ekipi ali v čem drugem.

Neomejeno ni zares neomejeno

Spletno gostovanje oziroma Web Hosting, kot storitvi pravimo s tujko, ima veliko tehničnih specifikacij. Mnoge izmed njih ponudniki pogosto označujejo z »neomejeno«, kar pa v resnici ne drži. Neomejeno prostora na strežniku, neomejeno prenosa podatkov in podobno pač ni možno. Preden se odločite za nakup, preberite drobni tisk v pogojih poslovanja. Tam boste našli podatke o dejanskih omejitvah in tudi o posledicah, če boste omejitve prekoračili.

Neprijazna in neodzivna podpora

Ne moremo dovolj poudariti, kako pomembno je, da z zakupom spletnega gostovanja dobite tudi dostop do ekipe za tehnično podporo. Ta vam mora biti na razpolago 24 ur na dan, vse dni v letu. Predvsem je pomembno, da vam zna ustrežljivo pomagati in da vam pomoč nudi kar se da hitro. Če vam spletna stran dolgo časa ne bo delovala, je poslovna škoda lahko velika.

»Resallanje« strežnikov tujih ponudnikov

Nekateri ponudniki izgledajo kot pravi ponudniki gostovanja, vendar v resnici to niso. Možno je, da nimajo lastnih strežnikov, vendar imajo zgolj zakupljen prostor na strežnikih drugih podjetij. V tem primeru lahko enak paket gostovanja najverjetneje dobite po nižji ceni, prav tako pa bodite pozorni na lokacijo strežnika. Če se ta nahaja v ZDA, vaša stran pa bo namenjena obiskovalcem iz Slovenije, to ne bo dobro, saj se bo spletna stran nalagala dlje časa.

Nezmožnost namestitve brezplačnega SSL certifikata

V zadnjem času so zelo popularni postali SSL certifikati, ki omogočajo zaščito prenosa spletnih podatkov. Poleg plačljivih obstajajo tudi nekateri brezplačni certifikati. Ti svojo nalogo opravijo povsem enako kot plačljivi domenski certifikati, vendar njihovo namestitev omogočajo le redki ponudniki gostovanja. Pred zakupom paketa torej preverite, kako je s tem.

Podobne teme: