Orehova potica za sladokusce

23 Jul

Orehova potica je značilnost in posebnost Slovenije, ki je pravi ponos. Vedno znova je prisotna ob večjih praznikih in posebnih priložnostih. Prava slovenska potica je polnjena z orehi, lahko pa se polni tudi z drugimi nadevi. Poznamo veliko različnih vrst potic in po nekaterih informacijah obstaja kar 50 različnih potic. Slovenska potica je narodna značilnost, ki jo obožuje prav vsak turist. Nekateri ji celo pravijo kar ambasadorka Slovenije, saj s pomočjo potice gradimo prepoznavnost Slovenije in naše kulture.

Orehova potica je vsekakor najbolj priljubljena vrsta potice. Narejena je iz vzhajanega kvašenega testa z bogatim orehovim nadevom. Zvito testo je popečeno v pečici, zato je ponekod stari izraz za potico tudi povitica. Seveda ima orehova potica poseben postopek priprave, kjer se testo ne sme prehladiti. Vzhajati mora pokrito, testo pa mora biti stepeno ročno. Tako dosežemo vrhunski tradicionalni okus orehove potice.

Podobne teme: