5 najbolj priljubljenih zimskih športov

14 Dec

Zimski športi so koristni predvsem za našo telesno kondicijo in krepitev mišic. V nadaljevanju vam predstavljamo pet najbolj priljubljenih zimskih športov, ki so lahko koristni še kako drugače. Ste katerega izmed njih že preizkusili?

Alpsko smučanje kot najbolj priljubljena zimska rekreacija

Smučanje je oblika zimske rekreacije, s katero se ukvarja veliko Slovencev. Alpsko smučanje v Sloveniji velja celo za najbolj priljubljeno obliko zimske rekreacije. Večina od vas si verjetno občasno privošči vsaj enodnevno smučanje. Nekateri pa se s tovrstno rekreacijo ukvarjate pogosteje.

Še posebej velik izziv vam lahko predstavlja smučanje čez grbine. Ta krepi vaše prsi, trebušne mišice, zadnjične mišice in mišice obračalke kolkov. Strokovnjaki celo pravijo, da je to najboljša vaja za krepitev nog.

Vsekakor je smučanje priljubljeno še zaradi česa drugega in ne samo zaradi užitkov, ki jih doživljamo na vožnji po hribu navzdol. Večina od vas se na smučanje odpravi s svojimi najbližjimi in z njimi tudi na ta način preživite nepozabne trenutke. Po smučanju se lahko odpravite še na skupno kosilo ali večerjo v restavracijo ob smučišču, kjer vam gostinci ponujajo vrhunsko domačo hrano.

Nočni tek na smučeh v Kranjski Gori

Tek na smučeh morda ni tako razburljiv kot drvenje po pobočju navzdol, pa vendarle za Slovence prav tako pomeni enega od najbolj priljubljenih zimskih športnih aktivnosti. Zasnežena slovenska pokrajina je prava atrakcija za tovrstno aktivnost na snegu. Na več koncih po naši deželi lahko najdete številne urejene tekaške proge. Užitke na njih boste našli tako začetniki kot tudi profesionalni tekači.

Med najbolj priljubljenimi kraji z izjemno urejenimi tekaškimi progami je na primer Kranjska Gora in njena okolica. Prav tako urejene proge za tek na snegu lahko najdete v Mojstrani, Zgornji Radovni, proti Gozdu Martuljku ter še kje. V Kranjski Gori lahko tečete tudi ponoči. To je odlična izbira za tiste, ki jim čez dan primanjkuje časa za nora zimska doživetja.

Drsanje kot zdrava, zabavna in poceni družinska rekreacija

V Sloveniji je prav tako veliko ljudi, ki se pozimi nadvse navdušujejo nad drsanjem. Vreme jim pogosto ne predstavlja ovir, saj lahko drsajo tudi v dvoranah. Vse, kar je potrebno za to priljubljeno zimsko rekreacijo, je to, da si obujete drsalke in pričnete z rekreacijo.

Drsanje velja za zdravo in zabavno obliko zimskega športa. Je idealno za vse generacije, obenem velja za eno od najcenejših zimskih oblik sproščanja. Pogosto se zaradi tega na drsališče odpravi kar cela družina. Potrebujejo le drsalke, topla oblačila in veliko dobre volje.

Deskanje je priljubljeno predvsem pri mlajših generacijah

Deskanje je prav tako eden od petih najbolj priljubljenih zimskih športov pri nas. Pri tej obliki rekreacije potrebujete kar nekaj obvezne opreme, ki mora biti skrbno izbrana. Osrednjo vlogo vsekakor igra deska, ki mora biti narejena kvalitetno ter ustrezno glede na uporabnika. Nad deskanjem se v mrzlih zimskih dneh navdušujejo predvsem mlajše generacije fantov. Med njimi pa je tudi kar nekaj izjemno pogumnih deklet.

Sankanje na tisoč in en način

Le kdo med vami se ne bi strinjal, da je sankanje ena od najbolj mikavnih in simpatičnih vrst zimske aktivnosti. Prav gotovo se je že vsak izmed vas kdaj sankal in to s številnimi možnimi pripomočki.

Pri sankanju je vsekakor najbolje uporabljati kar kupljeno opremo oziroma sanke, ki so testirane. Kljub vsemu pa mnogi med nami uporabljamo sredstva, ki si jih izdelamo sami in so še toliko bolj mikavna za uporabo na snežnih strminah.

Podobne teme: