Nasveti za najem kombija

15 Jun

Preden najamemo kombi je izrednega pomena, da poskrbimo za vse malenkosti vnaprej. To zajema vse od preverjanja ali vse deluje v samem vozlu, do tega, da razumemo vse pogoje pogodbe, ki smo jo podpisali. Pomembno je tudi, da zavestno skrbimo za najeti kombi in upoštevamo vsa pravila, ki jih je navedlo podjetje za najem kombija.

Načrt pred najemom

Najdem kombija zahteva, da si naredimo načrt. Vprašajmo se po naslednjih smernicah:

 • Kakšen kombi potrebujemo?
  Če bomo izbrali prevelik kombi za naše potrebe, bomo plačali preveliko najemnino. Po drugi strani pa, če imamo premajhen kombi bomo na izgubi, saj ne bo pokrival naših potreb. Vedno je dobro, če izberemo malo večji kombi, kot ga potrebujemo, da imamo malo več manevrskega prostora.
 • Dodatki
  Najem kombija za prevažanje težkih stvari zahteva, da preverimo ali je opremljen z dvigalom. Enako velja, če bi radi prevažali veliko ljudi – poskrbimo, da ima kombi dovolj prostora in sedežev, kot tudi klimo in dobro zračnost prostora.
 • Zavarovanje
  Kakšno zavarovanja so vključena v ceno in ali je dodatno zavarovanje možno doplačati.

Preverimo cene

Za najem kombija preverimo kaj vse je vključeno v samo pogodbo. Kakšna zavarovanja so zajeta in kakšna je maksimalna kilometrina, ki jo lahko prevozimo. Najbolje je, če nimamo omejitve na kilometrini in smo zavarovani za nezgode, ki so naša krivda. Dodatno zavarovanje moramo velikokrat doplačati, ampak je dobra naložba tako za nove in izkušene voznike.

Dodatna oprema

Novi kombiji so ekonomični in lahko prevozijo veliko razdalje z malo goriva. Vprašanje pa je, kakšno dodatno opremo ima naš izbrani model. Dodatna varnostna oprema bo varovala naša življenja, kot tudi življenje sopotnikov in drugih udeležencev v prometu. Preverimo, če naš najem kombija zajema:

 • ABS zavorni sistem
  Najem kombija, ki ima ABS sistem bo povečal našo varnost na cesti, saj ga bomo lahko hitreje ustavili in se potencialno ognili nezgodam.
 • Servo volan
  Zmanjšuje utrujenost in je ključnega pomena za vse dolge vožnje
 • Stabilnosti sistem
  Računalniško vodeni stabilnostni sistem je pomemben, če bomo kombi vozili v nevarnih pogojih, kot je dež, sneg ali gorske poti.

Led žarnice za avto delujejo tako, da majhen električni tok napaja majhne diode, ki dajo izredno svetlobo. Več o njih pa si lahko preberete tako da sledite povezavi.

Podobne teme: