Manikura za moške in ženske

26 Apr

Lepe roke in urejeni nohti pričajo tako o naši skrbi za telo kot o zdravju. Pa je manikura primerna zgolj za ženske? O tem smo povprašali v kozmetičnem salonu Beaute v štajerski prestolnici.manikura v mariboru 

Manikura Maribor

V kozmetičnem salonu Beaute pravijo, da so najboljši naslov, če se nahajate v Mariboru ali v njegovi okolici. Ukvarjajo se sicer z najrazličnejšimi kozmetičnimi storitvami, tako z manikuro in pedikuro kot z nego telesa, obraza ter depilacijo, a prav nega nohtov je tista, ki je med strankami najbolj priljubljena.
Ko je potrebna kakovostna manikura Maribor sicer ponuja veliko salonov, a pri tem velja, da je potrebno pri ponudbi kozmetičnih storitev upoštevati tako ceno kot kakovost same storitve, in v omenjenem salonu pravijo, da uporabljajo zgolj najbolj kakovostna kozmetična sredstva. Prav zato je manikura pri njih tudi tako priljubljena, da je strank vse več.

Manikura Maribor

Beaute – manikura Maribor, za moške in ženske

Kljub temu, da manikuro pripisujemo bolj kot ne ženskam, se zanjo v Mariboru vse pogosteje odločajo tudi moški. Pri njih seveda ne gre za dekorativno manikuro, temveč predvsem za oblikovanje, nego in zdravljenje nohtov – moški imajo nohte pogosto slabše kot ženske, predvsem zato, ker pogosto opravljajo tudi dela, ki vplivajo na njihovo kakovost. Ker si roke pogosteje umažejo pri različnih »moških delih«, vplivajo na nohte najrazličnejše snovi, nato pa še kemikalije, ki jih uporabljajo za umivanje in čiščenje rok ter nohtov. Zato je treba tudi moškim nohtom pomagati, da se obnovijo in nahranijo.
Kaj pa lakiranje? Dejali smo, da dekorativna manikura pri moških ni v navadi, se pa uporabljajo različni neopazni laki, ki so običajno tudi v mat različici oziroma brez sijaja, da se z njimi poskrbi za zaščito nohta. Sicer pa je pri moških ravno tako kot pri ženskah pomembno, da se noht nahrani in se poskrbi za obnohtno kožico, ki je zaradi pogostega umivanja in uporabe mil izsušena.
In kakšne vrste moški prihajajo v njihov salon? Pravijo, da običajno povsem vsakdanji, ki pa imajo z nohti težave oziroma želijo, da bi bili ti lepši. Nohti so namreč pogosto ogledalo človeka in njegovega zdravja, zato njihovega videza ne gre zanemariti. Prav tako pa se moški vse bolj zavedajo še nečesa – potrebe po pedikuri. Tudi njihova stopala zahtevajo nego, zaradi nošenja delovnih čevljev ali športne obutve marsikdaj še bolj nujno kot ženska. In tudi za to v salonu Beaute poskrbijo – uredijo nohte in se spopadajo tako z glivičnimi okužbami kot zadebeljeno odmrlo kožo na petah ter razpokami v njej.

https://www.youtube.com/watch?v=tsvqTwM0xJA

Podobne teme: