Redna in ustrezna nega tetovirane kože

28 Maj

Tetovaža na vašem telesu bo ohranila prvotno stanje le v primeru, če jo boste redno in ustrezno negovali. To vam bo svetoval tudi dober izdelovalec tetovaž. Morda vam bo predlagal tudi uporabo katere od učinkovitih krem. Krema za nego tetovaže vam je na voljo v številnih prodajalnah, a vsaka med njimi ni dovolj kakovostna. Na to vas bo opozorila že sama cena izdelka. 

Sicer pa se premalo ljudi zaveda, da je nega tetovaže podobna negi rane. To je treba oskrbeti na pravilen način, torej strokovno. Le na ta način se boste lahko izognili težavam, ki se ob tem lahko pojavijo. Hkrati boste odlično poskrbeli tudi za ohranjanje intenzivnosti barv.

Krema za nego in sijaj tetovaže 

Sveže tetovirano mesto je praviloma zaščiteno s prozorno folijo. To je odličen način za zaščito pred možnimi okužbami. Preden greste počivat, folijo lahko odstranite. Mesto tetovaže nežno umijte z antibakterijskim milom. Po umivanju na tetovažo položite nekaj obkladkov z vročo vodo. Ta najbolje pomirja razdraženo kožo.

Krema za nego tetovaže bo kožo odlično zaščitila
Krema za nego tetovaže s patentirano formulo

Kakšno kremo priporočate za nego tetovaže? Imate svojo priljubljeno ali še iščete najboljšo? Tetovaža mora biti vedno nujno navlažena in mastna. Koža se bo na ta način lepo zacelila, tetovaža pa bo ohranila lepe in intenzivne barve. Po približno treh tednih pa vam bo prav prišla krema za nego tetovaže. Ta bo poskrbela za nego in sijaj, kožo bo tudi odlično zaščitila. 

Redna uporaba kreme za tetovažo 

Nekaj časa po tetoviranju je najbolje, da ne nosite tesnih in sintetičnih oblačil. Ta bi tetovažo lahko precej razdražila. Vsaj nekaj dni po tetovaži se poskusite izogibati vsem športnim aktivnostim. S tem se boste izognili tudi prekomernemu potenju, ki na tetovažo ne vpliva ugodno. Sicer pa se lahko umivate povsem normalno. Pazite le na to, da na tetovirano mesto ne bo prišla preveč vroča voda. Prav tako ne uporabljajte preveč agresivnih sredstev za tuširanje.

Kako negovati novo tetovažo: postopek zdravljenja

Ko bo kožo prerasla nova povrhnjica, je mesto tetovaže zaceljeno. Sedaj pride na vrsto krema za nego tetovaže. Pazite, da bo dovolj kakovostna. Izogibajte se prepoceni kremam povsem neznanih proizvajalcev. 

Odlična krema za nego tetovaže Lux Factor vam je seveda na voljo v njihovi spletni prodajalni. Krema je primerna tudi za nego starejših tetovaž. Kožo bo kar se da dobro navlažila in na ta način preprečila njeno izsuševanje. 

Podobne teme: