Delovna obutev za najučinkovitejše opravljanje najrazličnejših nalog

15 Apr

Poleg primernih delovnih oblačil in ostalih potrebnih dodatkov ima pri opravljanju različnih nalog posebno vlogo tudi delovna obutev. Ta mora biti v prvi vrsti zaščitna in varna v prav vseh vremskih pogojih, tudi tistih najbolj ekstremnih. Zaščitni čevlji za delo morajo biti udobni, ustrezni za različne tipe stopal, ne nazadnje dovolj učinkoviti za opravljanje najrazličnejših nalog. Povsem morajo zadostiti visokim standardom. Zaposleni neredko namreč delajo pod precej velikimi obremenitvami, in to v izjemno zahtevnih pogojih.

Obutev za delo mora biti opremljena s podplatom, ki je odlično odporen na vročino, olja, gorivo pa tudi na ledene površine. Materiali obutve morajo dovolj učinkovito zaščititi tudi prste. Dodatno oblazinjena peta dobro poskrbi za učinkovito absorbcijo morebitnih udarcev. Podplati ter noge uporabnika kakovostne delovne obutve kljub celodnevnemu stoječemu ali sedečemu položaju ostanejo dovolj spočite ter brez večjih bolečin.

Delovna obutev
Delovna obutev mora biti tako kot delovna obleka v prvi vrsti funkcionalna, uporabna, udobna in ne nazadnje dovolj privlačnega izgleda.

Funkcionalnost, uporabnost, udobje in izgled delovnih čevljev

Delovna obutev mora biti tako kot delovna obleka v prvi vrsti funkcionalna, uporabna, udobna in ne nazadnje dovolj privlačnega izgleda. V dobro funkcionalno zasnovani obutvi lahko varno in veliko hitreje pa tudi učinkoviteje opravljamo svoje delo. Uporabni čevlji zagotavljajo odlično razmerje med vloženim fizičnim naporom ter zadovoljstvom.

Kakovostni materiali in dober dizajn delovne obutve pa zelo dobro pripomoreta k temu, da se delovna obutev nosi dlje časa. Kakovostno zasnovana obutev pri tem drastično ne spremeni osnovnih lastnosti tudi po daljšem nošenju. Ustrezno izbrani čevlji za delo sledijo naravnim gibom telesa pri delu. To pa vsekakor uporabniku daje veliko mero udobja ter prijetnega počutja.

Obutev za različna delovna okolja

Primerno zaščitno obutev je potrebno nositi v prav vseh panogah. Še posebej pa tam, kjer obstaja nevarnost za poškodbo stopala. To mora biti nujno zapisano v oceni tveganja vsakega delovnega mesta. Najprej je treba določiti vrsto obuvala, ki je potrebno za določeno vrsto delovnega okolja.

Za notranje dele oziroma prostore so zagotovo najpogostejša izbira čevljev S1, S1P ter S2. Za zunanje predele, na primer za delo v rudnikih ali na gradbišču, je primerna delovna obutev z oznako S3. Če so prisotni voda, blato, beton ali pa kaj podobnega, je najboljša izbira delovno obuvalo z oznako S5.

Podobne teme: