Cenovno dostopen pomivalni stroj za gostinstvo

15 Mar

Doma nam lahko dobro koristi prav vsak pomivalni stroj. Kljub temu pa ima vsak od nas specifične želje glede zmogljivosti, kapacitete, varčnosti in še česa. Nekoliko drugače je pri uporabi profesionalnih pomivalnih strojev, ki se na primer uporabljajo v gostinskih lokalih. Takšen stroj mora biti namreč bistveno bolje pripravljen na večje obremenitve ter zahtevnejša opravila.

Pri izbiri profesionalnega pomivalnega stroja je treba biti še toliko bolj pozoren na učinkovitost oziroma kakovost, vsekakor pa je dobrodošla tudi dostopna cena. Ta je na voljo zlasti pri spletnih ponudnikih, ki omogočajo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno opreme za gostince. Sicer pa so vam na voljo številne vrste pomivalnih gostinskih strojev.

Specializirani gostinski pomivalni stroji

Specializirani pomivalni stroji so izdelani za točno določena opravila. V to kategorijo strojev na primer sodi pomivalni stroj za kozarce, ki se uporablja zgolj za pomivanje različnih vrst kozarcev. Pomivalni stroj za kozarce je odlična izbira za gostince, ki v svojem lokalu zlasti strežejo le pijače.

Pomivalni stroji za kozarce
Pomivalni stroji za kozarce za profesionalno uporabo

Vsekakor pa pomivalni stroj za kozarce še zdaleč ni edina vrsta specializiranega pomivalnega stroja. Na razpolago so še druge prilagojene naprave, ki v popolnosti opravljajo svoje naloge.

Univerzalni gostinski pomivalni stroji

Gostinski pomivalni stroji so lahko precej univerzalne narave. Torej so uporabni za prav vse vrste posode. Takšna vrsta stroja je nujno potrebna v prav vsakem gostinskem obratu, ker poskrbi za splošno čistočo posode.

Univerzalni gostinski pomivalni stroj se odlično obnese tudi pri pomivanju kozarcev, krožnikov ter pribora. So zelo zanesljivi za uporabo ter praviloma uporabnika prav nikoli ne puščajo na cedilu. Splača se izbirati med pomivalnimi stroji v višje cenovnem razredu in boljšim energijskim razredom. Tako je še večja verjetnost, da bo imela naprava zelo dolgo življenjsko dobo.

Ne glede na to, ali se boste odločili za nakup ali najem gostinskega pomivalnega stroja, je najpomembneje, da se odločite tudi za pravo vrsto. Pri tem vam lahko dobro pomagajo ter svetujejo prodajalci v specializiranih prodajalnah z gostinsko opremo.

Podobne teme: