Vrhunski okulistični pregled po dostopni ceni

10 Okt

Šele ko ugotovimo, da je z našim vidom nekaj narobe, začnemo ceniti dober vid. Vsekakor pa ne smemo odlašati s pregledom oči. Takoj ko začutimo, da z našim vidom nekaj ni v redu, saj to zaznavamo že preveč dolgo časa, se je potrebno naročiti na pregled. 

Na okulistični pregled se lahko v današnjem času naročite kar preko spleta, kjer to lahko opravite izjemno hitro in enostavno, poleg tega pa plačate nižjo ceno. Sicer pa okulistični pregled lahko vključuje številne vrste pregledov. Najpomembneje pa je, da je taka vrsta pregleda opravljena pod strokovnim okriljem. 

Kaj vključuje okulistični pregled?

Okulistični pregled lahko vključuje preglede za očala in leče, preglede za vozniško dovoljenje, manjše operacijske posege, ki jih opravljate v najsodobneje opremljenih očesnih ambulantah, preglede za odkrivanje očesnih bolezni, svetovanje o najboljši izbiri stekel ter očal in leč za vaše potrebe. 

Poleg okulističnih pregledov vam očesne ambulante ponujajo še druge vrste pregledov za oči, kot sta na primer optometrističen pregled za kontaktne leče in očala. 

Optometrističen pregled za kontaktne leče

Taka  vrsta pregleda traja približno pol ure, vanjo pa sta vključeni objektivna in subjektivna meritev dioptrije. Pri tem se uporabljajo najsodobnejši stroji in mikroskopi. S strokovnjakom steče pogovor o negi leč, shranjevanju in tudi o morebitnih zapletih. 

Na pregledu se izvede tudi izbira optimalne kontaktne leče, in sicer glede na vaše potrebe. Po dveh tednih po opravljenem pregledu morate priti na povsem brezplačen pregled, prav tako tudi po pol leta po pregledu. 

Optometrističen pregled za očala 

Pregled traja 15 minut in prav tako vključuje objektivno in subjektivno meritev dioptrije. Obenem se izmeri še očesni pritisk ter debelina roženice. Izvedejo se posebni funkcionalni testi, preveri se tudi barvno slepoto. V ta pregled je vsekakor vključeno tudi svetovanje o najboljši izbiri stekel ter očal za vaše potrebe. 

Obiščite spletno stran mojoptik.si 

Če morate nujno na okulistični pregled in si za to želite imeti najboljšega strokovnjaka, potem najprej obiščite spletno stran mojoptik.si. Na vstopni strani si boste lahko izpisali potreben kontakt, s pomočjo katerega se boste prijavili na pregled. 

Sicer pa nekoliko podrobneje raziščite spletno stran, ki vam ponuja jasne predstavitve vseh storitev, ki vam jih podjetje ponuja. Za vsako je navedena tudi cena. 

Progresivna očala za gledanje na bližino ali daljavo

Za progresivna očala se najpogosteje odločajo osebe, ki imajo dioptrijo za daljavi in bližino. Prav tako so primerna tudi za vse tiste osebe, ki imajo dioptrijo le za branje. 

Progresivna očala se ponašajo s številnimi prednostmi, med katerimi je v ospredju zagotovo tudi to, da so zelo preprosta za uporabo. V praksi to pomeni, da tako vrsto očal lahko uporabljate za vsa opravila. Z njimi lahko v hipu spremenite smer gledanja in odlično vidite tako na blizu kot tudi na daleč oziroma v daljavo. 

Progresivna očala so veliko bolj praktična, kot pa če imate dvoja očala, ena za na blizu in ena za na daleč ter ju morate vseskozi menjati. Je pa res, da se nekatere osebe na progresivna očala navadijo veliko hitreje kot druge, ki imajo lahko pri navajanju kar nekaj težav. Ko pa se končno navadijo nanja, jim niti na misel ne pride, da bi za dober vid uporabljali dvoja očala. 

Progresivna očala po meri 

Izjemno pomembno je, da nosite progresivna očala, ki so narejena po vaših merah. V nasprotnem primeru vam namreč taka očala nič kaj dosti ne koristijo. V očesnih ambulantah zato zelo veliko pozornosti namenjajo individualni meritvi očesnih podatkov. Še največ pozornosti pa je nato zagotovo namenjene tudi sami izdelavo tovrstnih očal. Vsa progresivna očala morajo biti namreč narejena izjemno natančno in vsekakor tudi po merah posamezne osebe. 

Pred naročilom na očala opravite pregled vida 

še preden pa se naročite na kakovostna progresivna očala, pa vam priporočamo, da opravite tudi pregled svojega vida. Na pregled se lahko naročite s pomočjo spletne strani mojoptik.si, kjer vam nudijo preglede vida za očala in kontaktne leče.

Pregled vašega vida bo opravil strokovnjak – optometrist – ki vam bo ponudil celostno oskrbo oči ter vida. Ko vam bodo pregledovali vid, vam bodo prav tako opravili še pregled vašega očesnega ozadja ter očesnega pritiska. Ob opravljenem pregledu vam ponujajo jamstvo na izmerjeno dioptrijo in narejena očala. To pomeni, da vam v primeru, če z očali ne boste povsem zadovoljni, vrnejo denar. 

Podobne teme: