Uredimo si vrt znotraj zaprtih prostorov

27 Sep

Današnje možnost za gojenje svojega lastnega vrta so izredno zanimive. Zaradi napredka kmetijske tehnologije, ne potrebujemo več velikih in odprtih prostorov, da posadimo sadje, zelenjavo in druge rastline. Sedaj si lahko znotraj kateregakoli prostora uredimo growbox, ki nam omogoča, da ustvarimo popolno okolje za vzgojo vseh možnih rastlin. To je odličen način, da se lotimo svojega projekta, neglede na to, če komaj začenjamo z vrtnarjenjem, ali pa se s tem ukvarjamo že celo življenje.

Kaj vse vsebuje growbox?

Growbox je zaprt sistem, ki nam omogoča, da ustvarimo idealne pogoje za rast naših rastlin. Lahko ga imamo v hiši, kleti, garaži ali drugih notranjih prostorih, saj je zelo prostorsko učinkovit. Seveda je odvisno od uporabnika, kje bo najboljši prostor za growbox. Idealen je za ljudi, ki želijo imeti svoj vrt pod popolnim nadzorom, saj lahko spreminjamo vse lastnosti okolja, kot je vlaga, temperatura ter svetloba.

Začetniki bodo imeli veliko koristi od growboxa, saj ne bodo odvisni od vremena in drugih elementov, ko bodo želeli pridelati svoje lastno sadje in zelenjavo. Naše rastline bodo lahko rasle v popolnoma varnem okolju, brez insektov in drugih nevarnost, ki bi ogrozili njihove zdravje.

Rastlinam omogočimo idealno okolje za uspevanje

Vsesplošno znano dejstvo je, da so nekatere rastline bolj zahtevne, druge pa manj. V vsakem primeru pa si delijo nekaj osnovnih pogojev, ki jih potrebujejo za uspešno rast. Te so:

  • Svetloba in temperatura

Rastline potrebujejo določeno količino svetlobe, da se pravilno razvijejo. To storijo s pomočjo fotosinteze, kjer spremenijo energijo svetlobe v kemično energijo, ki jo nato uporabijo kot gorivo. Temperatura pa ne sme biti prenizka ali previsoka, saj ima večino rastlin najraje vrednost nekje med 20 ter 28 stopinj.

  • Količina in pretok zraka

Dosti rastlin ne uspe ravno zaradi insektov in neprimernega kroženja zraka. Growbox nam omogoča, da nastavimo točno določen pretok zraka, ki bo odvračal insekte in zagotovil našim rastlinam, da hitro zrastejo. Poleg tega pa lahko tudi nastavljamo mero ogljikovega dioksida, ki je ključna sestavina za zdrav vrt v notranjih prostorih.

  • Lastnosti zemlje

Z growboxom lahko nastavljamo natančno količino zemlje, hranila v njej ter njeno vlažnost. Tako lahko tudi najbolj občutljive rastline brez težav in tveganja hitro privedemo do tega, da bodo sijale od zdravja.

Prihranimo čas in denar pri oskrbi vrta

Vsi vrtnarji se bodo zavedali dejstva, da je za zdrav vrt potrebno veliko dela in časa. Growbox pa nam bo omogočal, da prihranimo pri dragocenem času, energiji in denarju. Tako bodo naša zelenjava, sadje, zelišča in druge rastline uspevale, brez da bi nas skrbelo za nepredvidljive dogodke. Poleg tega pa bo potrebno veliko manj časa za oskrbo in nadzor vrta, saj je sistem popolnoma varen in pregleden.

Na spletnih straneh, kot je www.urban-farmer.si bomo našli ogromno ponudbo vseh možnih rešitev za urbano kmetovanje in vrtnarjenje.

Podobne teme: