Pokrovi platišč

29 Jan

Kot jim po domače rečemo »Radkape« so odlična izbira, da polepšamo videz vozila, saj jeklena platišča ne izgledajo najbolj privlačno. Na žalost pa vsak voznik dobro ve, da ne potrebujemo veliko, da so naši pokrovi platišč opraskani, poknjeni in se lomijo, kar je včasih grše, kot pa če bi imeli kar jeklena platišča.pokrovi-platišč
Pokrovi platišč so namenjeni, da ne poškodujemo jeklena platišča in kolesne vijake obvarujemo pred umazanijo. Izbor le teh bo za vaše vozilo lahko popolnoma po vaši želji, saj je zelo veliko različnih oblik in boste zagotovo našli kar je všeč vam in se poda na vaše vozilo, da bo izgledalo odlično in bo seveda tudi zaščitilo jeklena platišča in vijake. Njihova življenjska doba je lahko zelo dolga, če nanje dobro pazimo in se nam ne pripeti kakšna nezgoda z njimi. Če se radi približujete in dotikate robnikov, potem morate za to tudi prenesti posledice, ki jih boste opazili na vaših pokrovih platišč in jih bo zato potrebno pogosteje menjati. Najbolj pomembno pa je vzdrževanje le teh, saj jim redno čiščenje in izpiranje soli v zimskih dneh, lahko le koristi.

pokrov-za-kolo

Pokrovi platišč odlični za nameščanje

Plastika je zelo prožni material in zaradi tega je nameščanje in odstranjevanje platišč še toliko bolj enostavno. Namestimo in snamemo jih lahko kjer želimo in kadar koli želimo. Je pa pomembno vedeti, da tudi ta spretnost čez čas preide. Plastika se namreč glede na vremenske razmere hitro spremeni, saj jo UV žarki, mokrota in druge kemijske spremembe hitro uničijo. V tem primeru je čez nekaj časa jih ne bomo mogli več namestiti in bo čas, da si privoščimo nove pokrove platišč. Lahko pa se to zgodi prej, če nas doleti, da nam guma iz kakršnih koli razlogov poči. Takrat bo potrebno kupiti nova platišča, saj bodo ta uničena. Prav tako bo njihovo življenjsko dobo skrajšal tudi vsak udarec, ki ga bodo pokrovi platišč občutili, saj so zelo občutljivi in se na njih opazi prav vsaka mala praskica. Naj pa vas opozorimo, da bodite pozorni pri nameščanju pokrovov, saj se velikokrat zgodi, da se vam lahko ta med vožnjo odpne in jih lahko izgubite, kot velikokrat opazite ob cesti kakšen pokrov, ki ga je nekdo pred vami izgubil zaradi nepazljivosti. Da se pokrovi platišč snamejo je potrebna le manjša neprevidnost pri nameščanju in luknja na cesti.

https://www.youtube.com/watch?v=Hsb4ZAg9r7o

Podobne teme: