Sodoben življenjski stil – vreče za sedenje

8 Feb

Ste tudi vi sodobni in želite, da vaš dom izraža vaš življenjski stil? Da priča o vaši kreativnosti in odprtosti za nove zamisli, kaže na vašo željo po druženju, po zabavi a hkrati prijetni sprostitvi, ki jo lahko dosežemo le, če znamo pozabiti na prav vse? Ste pripravljeni po napornem delovnem tednu na to, da se vržete na mehko blazino, vključite glasbo, poklepetate s prijatelji ob skodelici kave ali ob pivu, preberete kakšno knjigo?vreče za sedenje
K mladim in sodobnim ljudem se poda stanovanje, ki priča o njihovi mladosti. Običajno gre za stanovanja, ki so precej odprtega tipa, brez odvečnih zidov in vrat, ki zgolj omejujejo. To so stanovanja, ki delujejo nekoliko bohemsko, v njih pa bi se tako kot mladi odrasli odlično počutili tudi otroci. In ker gre za bohemski stil, tudi pohištva ne moremo pričakovati preveč resnega – bolje je uporabiti vreče za sedenje (volino.si) kot pa togo usnjeno sedežno garnituro, ki deluje masivno in resno.

Zakaj so vreče za sedenje takšen hit?

Povsem enostavno. Ne le, da so cenejše od foteljev, temveč nam ponujajo veliko več svobode. Vreče za sedenje lahko po mili volji prestavljamo iz prostora v prostor, na njih sedimo ali ležimo (odvisno od modela in njegove prilagodljivosti oziroma količine polnila), predvsem pa se nam ni potrebno bati, da bi jih zamazali z drobtinami ali polili s kakšno kapljico pijače. Umazanijo z njih enostavno stresemo oziroma obrišemo, zunanji del vreče pa lahko po potrebi tudi enostavno snamemo in operemo. Prav zato so vreče priljubljene tako v dnevni sobi kot v otroški ali mladinski sobi, pa tudi kakšna »moška soba« s televizorjem za gledanje nogometa s prijatelji se gotovo pohvali z njimi.

Uporaba ni omejena zgolj na zasebno

Z vrečami za sedenje lahko hitro, poceni in sodobno opremimo tudi prostore, ki niso zasebni. Tako so vreče za sedenje vse pogostejše v šolah, knjižnicah, vrtcih in zasebnih varstvih, igralnicah, najrazličnejših športnih dvoranah, fitnes centrih … Pravzaprav jih najdemo povsod tam, kjer bi ljudem prijalo nekoliko sesti, a ne na kompakten stol za mizo, kjer je treba sedeti vzravnano, temveč na nekaj mehkega, kjer smo lahko popolnoma sproščeni in na pol leže … Vreče za sedenje so torej že skoraj klasika povsod, kjer si lastniki želijo, da bi se počutili sproščeno, neobremenjeno in udobno. Prav udobje je namreč tisto, kar nas precej hitro pritegne in nam daje občutek, da nas kot obiskovalca oziroma uporabnika nekega prostora cenijo ter so se pripravljeni potruditi, da nam bo lepo.
Če lahko to dosežemo z nečim tako enostavnim kot so vreče za sedenje: zakaj pa ne?

Podobne teme: