Opremljanje spalnice je lahko čisto preprosto

26 Okt

Opremite po svojih željah

Dejstvo je, da vam bo tašča za prenovljeno spalnico podarila uro, za katero bo želela, da se vidi iz vseh koncev, vendar vam ta ura morda ni všeč ali pa tako glasno tik-taka, da ne boste mogli zatisniti očesa. Na drugi strani boste sami ravno tako načrtovali spalnico za svoje otroke – verjemite, vsiliti jim znamo marsikaj, kar v resnici sploh ne potrebujejo.spalnica Zato je pri opremljanju spalnice () izjemno pomembno, da vanjo postavite le tisto, kar zares potrebujete in ob čemer se udobno počutite.
Glasne naprave, ki vas bodo motile sredi noči, ostri predmeti, ki vas bodo opraskali ali porezali, ko boste sredi noči iskali stranišče in steklene površine v katere se lahko zaletite sredi noči, gotovo ne spadajo v spalnico. Spalnica naj bo enostavna, polna ravnih površin in v prvi vrsti prostor za počitek.

Odlagalne površine

V spalnici imamo pogosto dovolj prostora, da lahko na pameten način napravimo v njej dovolj odlagalnih površin. Te pridejo prav, ko bi radi sneli ročno uro, si v bližino postavili budilko, odložili knjigo, ki jo berete dokler vas skoraj ne zmanjka ali pa pospravili svoj nakit. Medtem ko boste želeli nakit verjetno pospraviti v kak predal ali omarico, pa mora biti v spalnici dovolj odlagalnih površin za tiste predmete, ki jih ne želimo zapirati v prostore, ampak jih želimo imeti pri roki, naprimer nočne kreme in kakšno drugo negovalno kozmetiko. Če ste pomislili tudi na erotične pripomočke, je verjetno pametno, da ti naslednje jutro ne pridejo v roke otrokom, ki vas bodo obiskali že navsezgodaj, kajti pri mamici in očku se je res prijetno pocrkljati, a kaj je tisto dolgo in roza, podobno banani in zakaj brni in se trese?

Oblačila pospravite

Če imate možnost, si ob daljši steni naredite velike in globoke omare, kamor lahko pospravite oblačila, morda tudi brisače za kopalnico, v kateri pogosto nimamo dovolj prostora. V spalnico prav gotovo ne sodijo čistila, četudi imate v njej morda dovolj prostora. Ni pa težava, če imate tu svoj predal z zdravili ali kozmetiko, ki ste jo kupili na zalogo. Če boste imeli v spalnici tudi televizijo, čeprav to ni priporočljivo, morate že pri načrtovanju narediti prostor zanjo. Ta naj bo nasproti postelje, da ne boste gledali nekam v stran in se potem zaležali, ko boste zadremali ob gledanju, kajti saj veste, televizija uspava.

Spalnico torej opremite tako, da bo udobna in prijetna, topla in nežna, pa vendar dovolj praktično, da se boste v njej znašli in imeli stvari vedno pri rokah.

Podobne teme: