Ureditev doma malo drugače

7 Sep

Bi radi v svoj dom vnesli manjše ali večje spremembe? Razmišljate o tem, kako bi ga na novo uredili? V nadaljevanju članka lahko najdete nekaj smernic za Feng Shui ureditev stanovanja. Prepričani smo, da bo z našimi nasveti za ureditev doma vaš dom zaživel novo, harmonično življenje.

V današnjem hektičnem življenju si vsak želi, da bi bil njegov dom pomirjajoč in sproščen prostor, kjer lahko globoko zadihamo in prepustimo svojim mislim prosto pot. Feng Shui je 3500 let star kitajski nauk o harmoničnem življenju in delu. Z njegovo pomočjo v svoj dom vnesemo pozitivno energijo, s tem pa vplivamo na zdravje, premoženje ter medsebojne odnose.

1. Skrbno izberite svoje barve

Pomembno je, da v svojem stanovanju izberete barve, ob katerih se dobro počutite. Stara, utrujena barva na zidovih prav gotovo ne prispeva k dobremu vzdušju, zato poskrbite za barve, ki bodo prostoru vdihnile življenje in energijo.

2. Pohištvo postavite tako, da ne bo oviralo gibanja

Primer: ko vstopite v dnevno sobo, se nikakor ne smete zaleteti v kavč. Zato pohištvo postavite tako, da se boste lahko neomejeno gibali po sobi, pa naj bo to dnevna soba, spalnica ali otroška soba.

3. Proč z odvečnimi stvarmi

To je preprosto pravilo, ki pa ga ni vedno lahko upoštevati. Tako kot so polni naši dnevi, tako so lahko polni različnih stvari tudi naši domovi, še posebej, če ne pospravljamo sproti. Zato odvrzite stare, odvečne stvari, s tem boste odpravili tudi staro energijo in naredili več prostora za pozitivne vibracije.

4. Kavč postavite k steni

Kavč postavite k tisti steni, ki je najbolj oddaljena od vrat dnevne sobe. Tako boste imeli popoln pregled na tem, kdo vstopa v sobo.

5. Priskrbite si okroglo kavno mizico

Okrogla ali ovalna mizica bo v prostor vnesla pozitivno energijo. Ob njej se boste počutili bolje tako vi kot tudi vaši gostje.

6. V prostor privabite energijo s pomočjo rastlin

Če imate v prostoru veliko okno, ki se nahaja nasproti vrat, bo po Feng Shui nauku to okno posrkalo vso energijo, ki v prostor vstopi preko vrat. Da bi pozitivno energijo zadržali v prostoru, si pomagajte s sobnimi rastlinami, ki jih postavite pred okno.

7. Osvetlite temne prostore

Po Feng Shui teoriji morajo biti prav vsi kotički v stanovanju primerno osvetljeni. Svetloba namreč aktivira energijo. Zato poskrbite, da bo v vsakem prostoru dovolj takšnih in drugačnih svetil.

8. Obkrožite se z lepimi stvarmi, ki vam veliko pomenijo

V svojem domu si vsak želi miru in udobja. Zato v prostor postavite stvari, ki jih imate radi, pa naj bodo to slike, keramika, blazine ali knjige. Poskrbite tudi za to, da bo vsaka stvar na svojem mestu.

Uredimo okolico našega doma je naslov članka v katerem si lahko preberete o vsem kaj nam doprinese urejena okolica naše domače hiše.

Podobne teme: