Krovstvo in vrhunsko izvedene gradbene storitve

20 Avg

Strešni sistem stavbe je eden najpomembnejših elementov vsake hiše ali stanovanjskega objekta. Kakovostni materiali in krovstvo delujeta vzajemno, saj eden brez drugega ne zagotavljata optimalnih rezultatov. Nepravilna ali neustrezno izbrana izolacije je namreč zaslužna za večino toplotnih izgub. Toplota se zaradi fizikalnih lastnosti dviga proti stropu in v primeru pomanjkljive strešne konstrukcije uhaja skozi majhne špranje ali propusten material.

Kakovostno krovstvo zagotavlja, da je vaša bivalna enota dobro zaščitena pred vdorom mraza in vročine, hkrati pa omogoča, da vaša hiša diha. Po nekaterih podatkih naj bi kar 70 % vseh stavb v Sloveniji imelo neustrezno načrtovano in izvedeno izolacijo. Zaradi tega se vsako leto ustvari za 30 % višje stroške ogrevanja.

Izberite krovstvo, ki svojim strankam nudi več

Vsako ostrešje je različno, zato je priporočljivo, da se pred začetkom gradbenih del opravi ogled objekta, izpostavi kritične točke in naredi okviren načrt sanacije oz. postavitve strešnega sistema. Ta začetna faza je namenjena predvsem strankam in temu, da se ta dobro seznani s postopki, ki jih krovstvo vključuje. Strokovnjaki, ki opravijo ogled, nudijo tudi svetovanje s področja pravilne izbire kritine in izolacije ter odgovorijo na morebitna vprašanja.

krovstvo

Pri obnovi objektov je načrtovalni proces nekoliko drugačen, sploh, če sanacija vključuje odstranitev strupene azbestne kritine. Ta podatek je za krovca pomemben predvsem za to, da si zagotovi posebno opremo in na ta način zavaruje svojo ekipo pred strupenimi delci, ki se v zraku zadržujejo po odstranitvi strupene azbestne kritine.

Kaj je dobro vedeti?

V prvi vrsti je nujno izbrati pravilen tip kritine, ki je lahko opečnata, betonska, kamnita ali lahka. Vsaka oblika ima svoje produktne lastnosti pa tudi slabosti, zato pred nakupom ne škodi za nasvet povprašati strokovnjaka. Izbira je odvisna tudi od vremenskih razmer, vaših finančnih zmožnosti in nagiba strehe.

krovstvo
Nova kritina? Izberite kvalitetne krovske storitve!

Pločevinasto nadkritje je tako cenejše, umestitev na objekt pa poteka hitro in enostavno. Pri načrtovanju ne pozabite tudi na nagib strehe, kar krovstvo postavlja na sam vrh pomembnosti. Za stanovanjske objekte z večjim naklonom strehe so bolj primerne opečnate in kamnite kritine, za ravne strehe je bolj primerna implementacija folije in lepenke.

Kako pa je s ceno?

Cena je odvisna od različnih dejavnikov, kot je na primer vrsta strešne kritine, stroški sanacije in odvoza materiala, pa tudi od same površine ostrešja, namestitve dodatnih elementov, prekrivanja zahtevnejših stavbnih enot, kot je frčada … Cene se razlikujejo tudi glede na ponudnika, njegove izkušnje, dodatne storitve, stopnja personalizacije storitve … Ogled objekta je v večini primerov brezplačen, nekateri ponudniki nudijo tudi 3D izris.

Podobne teme: