Kegerator ohranja pivo pri konstantni temperaturi

7 Avg

Ko izbirate kegerator in iščete model v katerega lahko spravite polovico soda, lahko namesto enega velikega v njem hranite tri manjše (šestina soda). To pomeni, da imate več možnosti pri izbiri piva. Nekateri modeli bodo imeli celo 2 ali več pip, na katere lahko priključite do tri različne sode naenkrat.

Nadzor in gumbi

Hladilnik kegeratorja je narejen tako, da ohranja stvari hladne, vendar se različne vrste piva ne obnašajo enako pri isti temperaturi. Želeli boste preveriti, kako enostavno je nastaviti temperaturo, nato pa boste potrebovali način, s katerim boste zagotovili, da bo vaš sistem resnično vzdrževal to temperaturo. Nekateri kegeratorji so opremljeni s tipkami za digitalne prikaze, ki olajšajo delo.

Poleg tega boste potrebovali način za nadzor CO2. To se uporablja za črpanje vašega hladnega piva iz sodčka na pipo in se uravnava z regulatorjem. Regulator je namenjen merjenju tlaka v sodu, pipi in jeklenki s stisnjenim zrakom (CO2). Nekateri kegeratorji kot je npr. Versonel VSL155TDSS kegerator imajo vse vključeno v paket, pri drugih pa boste morali regulator in jeklenko kupiti posebej. Kegerator bo za hlajenje sodčkov potreboval tudi vir energije. Tukaj je odličen video o tem, kako nastaviti vaš kegerator z regulatorjem in jeklenko.

Spojka za sodček je povezava, ki poveže črpalko za pivo / pipo in plinski vod s sodčkom. Presenetljivo je, da različni pivski sodi zahtevajo različne spojke, odvisno od znamke piva in ali uporabljate domače ali komercialne sodčke. Domači sodčki običajno zahtevajo kroglični zatič, komercialni sodčki pa Sankey spojko.

Katero velikost naj izberem?

Ko gre za velikosti, je treba najprej pogledati velikost sodčka, s katerim želite delati. Najmanjši je mikro-sodček. To je približno 5 litrov, tako da so kegeratorji, ki lahko hranijo takšne sodčke, pogosto namizni modeli in CO2 prihaja v majhnih kapsulah (podobne tistim, ki se uporabljajo v zračni pištoli). Slaba stran tega je, da le nekaj podjetij izdeluje takšne sodčke, tako da bodo vaše možnosti za pijačo omejene.

Če ste v ZDA, lahko uporabljate še tri druge priljubljene velikosti sodov. Imenujejo se šestina soda, četrtina soda, in pa polovica soda.

Namestitev kegeratorja

Še ena stvar, na katero morate pomisliti je, kam nameravate postaviti svoj kegerator.

Gostinski pomivalni stroji

Cenovno dostopen pomivalni stroj za gostinstvo

Gostinski pomivalni stroji so lahko precej univerzalne narave. Torej so uporabni za prav vse vrste posode. Več pa si preberite v članku.

Podobne teme: