Kakšen material je najprimerneje izbrati za jedilno mizo

10 Jul

Na trgo so vam na voljo kuhinjske mize iz mehkega in trdega lesa. V nadaljevanju vam predstavljamo najpogostejše materiale jedilne mize. Izvedeli boste tudi, na kaj je treba biti pri izbiri materiala še posebej pozoren.

Izbira jedilne mize iz trdega masivnega lesa

Za naravni masivni les je značilno, da je topel ter prijeten tudi na otip. Še posebej dobro se obnese trd les breze, akacije in hrasta, saj ima veliko gostoto vlaken. Posledično je izjemno trpežen in trden. Takšna vrsta lesa se tudi zelo lepo stara.

Mize iz furnirja

Furnir iz trdega lesa je na otip ter na pogled zelo podoben naravnemu lesu. Prav tako ima trpežno površino, ki je za vzdrževanje zelo preprosta. Odporna je na udarce in praske, ki jih najpogosteje povzročajo stoli, otroci oziroma uporaba igrač.

Ključno je, da je takšna miza praktična, trpežna in ne nazadnje povsem skladna z našim slogom.

Debela iverna plošča se obleče v zgornjo plast trpežnega trdega lesa. Rezultat tega je močna in trda površina jedilne mize. Razpoke in poškodbe so precej manj vidne kot pri masivnem lesu.

Pomembna lastnost kuhinjskih stolov je prenosljivost

Kuhinjski stoli so zagotovo izjemno pomemben del našega pohištva, saj jih uporabljamo tudi po večkrat na dan. Izbira najustreznejših je tudi zato lahko kar precej velik izziv. Trenutni trend nam narekuje, da ni nujno, da so stoli kupljeni v kompletu z mizo. Najpomembneje je, da se z mizo stilsko dovolj dobro ujamejo oziroma dopolnjujejo.

Še preden se odločite izbrati nove stole za kuhinjo oziroma jedilnico, pa se vprašajte tudi, koliko oseb bo običajno sedelo za mizo.

Podobne teme: