Negovanje trate z rotacijsko kosilnico za večje površine

15 Jul

Pred nakupom določene vrste kosilnice bodite pozorni na podrobnosti

Pri nakupu nove kosilnice bodite pozorni na:

  • Površino košnje,
  • Teren,
  • Moč motorja,
  • Vrsto pogona,
  • Dodatki na kosilnici.

Kosilnica za košnjo večjih travnih površin

Pri nakupu rotacijske kosilnice bodite pozorni tudi na vrsto terena, po kateri jo boste uporabljali. Večje in močnejše rotacijske kosilnice so namenjene košnji parkov, športnih travnih površin, komunalnih travnih površin, letališč, golf igrišč ter večjih industrijskih zelenic. Samo rotacijsko kosilnico odlikujejo njena masivna konstrukcija, velika moč ter velika zmogljivost.

Samo rotacijsko kosilnico odlikujejo njena masivna konstrukcija, velika moč ter velika zmogljivost.

Lepši videz trave z namakalnim sistemom in rednim zalivanjem

Posebej poleti je za lep videz trave potrebno namestiti namakalni sistem, ki bo počasi in redno zalival travo. Lepa in negovana trava je namreč posledica rednega zalivanja, gnojenja in košenja. Zalivanje trave mora potekati redno in pogosto. Zelenica pa ne sme biti ne preveč, ne premalo zalita. Kvalitetni namakalni sistemi za travo omogočajo nadzor nad porabo vode. Tako v sušnih obdobjih povečate količino vode, v vlažnih obdobjih pa jo zmanjšate.

Kapljično zalivanje zelenice

Kapljični namakalni sistemi za travo enakomerno zalivajo zelenico. Ker zalivanje poteka kapljično, ne prihaja do pretiranega pritiska ter posledičnih poškodb trave. Zelenica je enakomerno in postopoma zalita. Pri kapljičnih namakalnih sistemih za travo ne prihaja do poškodb korenin zaradi prevelikega tlaka v hidravličnem sistemu. Kapljični sistem zelenico zaščiti in jo neguje.

Podobne teme: