Beljenje zob za opazne in dolgotrajne razlike

6 Apr

Ljudje v določeni starosti ugotovimo, da naši zobje niso več tako lepi na pogled, kot so bili nekoč. Njihova oblika je sicer lahko povsem lepa, toda moti nas barva. Zaradi določene hrane ter pijače se nam zobje z leti obarvajo. Barva, ki nastane, nikakor ni privlačna. Ponavadi je to rumena, pri nekaterih ljudeh pa že skoraj rjava. Navzven to deluje sila neprivlačno. Ljudje se zato vse pogosteje odločajo za storitev, ki se imenuje beljenje zob. Zanjo je značilno, da je izjemno enostavna ter hitra. Razlike po beljenju so vsekakor izjemno opazne, razlika pa je dolgotrajna.

Pred postopkom beljenja zob smo radovedni

Preden se odločimo za storitev beljenja zob, imamo cel kup vprašanj. Nekoliko smo v dvomih in sprašujemo se, ali tovrstno beljenje lahko poškoduje naše zobe. Strokovnjaki nam odgovarjajo, da profesionalno beljenje zob nima prav nikakršnega vpliva na strukturo naših zob. Obenem nas pogosto tudi zanima, ali lahko pobelimo tudi prevleke, luske ali bele plombe. Odgovor je povsem jasen: ne. Pobelijo se namreč lahko samo naravni zobje. To so tisti, ki so nedotaknjeni. Ponavadi nas zanima tudi, kako obstojno je beljenje naših zob. Tisti, ki so se za tovrstni proces že odločili, lahko potrdijo, da je beljenje zob proces, ki je obstojen tudi na daljši rok. Nekateri trdijo, da so rezultati vidni tudi po petih letih.

Za optimalne rezultate nam strokovnjaki priporočajo temeljito domačo higieno. Poleg tega ne smemo pozabiti tudi na redne preglede, ki naj bi trajali na vsake pol leta. Pri tem moramo opustiti tudi nekatere navade, kot na primer opustitev kajenja, pitja kave ter podobno. Veliko ljudi se sprašuje tudi, ali je postopek beljenja zob boleč. Z lahkoto lahko trdimo, da je tak postopek povsem neboleče narave. Je pa res, da nekateri od pacientov lahko občutijo prehodno preobčutljivost zob na dan po nošenju belilnih folij.

Nekateri si jih pobelijo kar sami

Nekateri ljudje pa se odločijo za beljenje zob kar na svojem domu. Tovrstno beljenje se izvaja z nižjo koncentracijo peroksida. Postopek posledično poteka dlje časa. Rezultati se tako pokažejo približno čez dober teden. Tudi pri tem nam morajo pomagati strokovnjaki, da so rezultati taki, kot si jih želimo.

Želite izvedeti več na temo “krema za gube“? Potem sledite povezavi in si preberite več informacij o tej temi.

Nevidni zobni aparat je namenjen tako odraslim kot najstnikom, starejšim od 13 let z ortognatskimi napakami ter težje ortodontske nepravilnosti. Preberi več …

Podobne teme: