Zračni filter za motor je nujen

21 Sep

Nekatere stvari v življenju so pač nujne. Tako kot je vsak dan nujno, da nekaj pojemo in popijemo, je nujno tudi, da kar se da dobro in kvalitetno poskrbimo za naš jekleni konjiček. Ni vse v tem, da je lep na izgled in da z njim lahko pridemo hitro na drugi konec mesta. Bistvo je v resnici očem povsem nevidno. In to bistvo se imenuje zračni filter za motor. Njegova funkcija je namreč izredno pomembna in dobro je, da deluje tako, kot mora delovati.

Zračni filter za motor nas in motor ščiti pred nevarnimi delci

V prvi vrsti ima zračni filter za motor nalogo, da ščiti pred nevarnimi delci, ki jih je v zraku neskončno veliko. Če ne bomo poskrbeli za to, potem je velika nevarnost, da se nam bo lepega dne motor uničil in ugotovili bomo, da smo naredili ogromno škodo, ki nas bo stala dragih popravil in kar močno bomo morali seči globoko v naš žep ali pa denarnico.

Če se vozimo v zelo prašnih območjih, ga zamenjajmo prej

Strokovnjaki nas opozarjajo, da moramo ves čas paziti na to, da je zračni filter za motor k nepoškodovan in še vedno primeren za uporabo. Hitro se namreč zgodi, da na to dejstvo pozabimo. Še posebej pa moramo paziti nanj, če se vsakodnevno vozimo po izjemno zaprašenih poteh oziroma območjih. V takih primerih ga moramo menjati bolj pogosto. Veliko manj nas bo namreč stala menjava filtra kot pa izjemno draga popravila, ki jim potem kar ne bo konca.

Kakor koli že, na žalost veliko ljudi premalo pozornosti, kljub osveščenosti, da na elemente, ki niso pomembni za izgled, ampak za nekaj veliko bolj koristnega. Mojstri na tem področju še vedno trdijo, da premalo damo na zračne filtre in da je še vedno izjemno veliko poškodb motorja ravno zaradi tega, ker ga nismo pravočasno zamenjali.

Podobne teme: