Mobilne hišice za vsako okolje

28 Jun

Po svetu, še posebej v Italiji so postale priljubljene mobilne hišice. V Sloveniji se ta koncept še razvija. Kljub temu so postale priljubljena nastanitev, ko se gre na morje. Gre za hišo v malem, ki se jo da premakniti. Na voljo so vsaj treh vrst. Kupiti ali najeti je mogoče mobilne hišice za morje, gore in tudi mesto.

Razlikujejo se po tem, da so izdelane iz različnih materialov. Materiali za morske mobilne hišice pač ne morejo biti enaki kot tiste v mestnem okolju. Izdelane so lahko iz lesa, jekla ali aluminija. Vse našteto je okolju prijazno in vzdržljivo.

Mobilne hišice so skrbno zasnovane

Vse kaže na to, da bodo kmalu mobilne hišice postale cenejša zamenjava za stanovanje ali hišo. Cene stanovanj in hiš se višajo, cene najemnim prav tako. Posameznik, ki ima na izbiro biti podnajemnik ali lastnik mobilne hišice, bo raje izbral slednjo. Odlični arhitekti jih namreč zasnujejo v skladu z varnostnimi standardi in predpisi.

mobilne hišice

Takšne mobilne hišice so varne in sposobne kljubovati vsem vremenskim razmeram. Varne so tudi pred požarom. Poleg varnosti je poskrbljeno za udobnost. Zaradi majhnosti in sestavnih delov mobilne hišice zahtevajo skrbno načrtovanje. Razmisliti je treba o tem, kje se bodo namestile cevi in razni priključki.

Mobilne hišice na lastni zemlji

Posebno pozornost je pri zasnovi treba nameniti tudi temu, kje bodo vtičnice. Razlika med takšnim objektom in večjo hišo je tudi v tem, da je slednja trajnejša. Zdi se, da v sodobnem času ni več pričakovanja, da bo dom trajal stoletje. Vedno redkeje deli en dom več ljudi. Pravijo, da mlado in staro ne gre skupaj, kar zagotovo drži.

Pomembno je, da je življenjska doba tako dolga, dokler je tam doma ena družina. Seveda pa jo je treba nekam postaviti. V Sloveniji ni parkov, posebej namenjenim takšnim hiškam. Oseba, ki jo želi kupiti, mora tako prej kupiti zemljišče. Hkrati mora pridobiti vsa ustrezna dovoljenja.

Podobne teme: