Cvetlični lonci za rože iz različnih materialov

15 Maj

Cvetlični lonci so še posebej aktualni v spomladanskem času. Strastni ljubitelji rastlin se neredko prav vsako leto odločijo za drugačen videz tovrstne opreme. Med bolj dobrodošlimi različicami so zagotovo betonski cvetlični lonci, v katerih rastline lahko izgledajo še posebej veličastno. Sicer pa so takšni lonci lahko izdelani še iz številnih drugih materialov. Ne nazadnje si lahko omislite tudi takšne iz papirja.

A tudi cvetlični lonci iz betona so lahko različnih izvedb. Med finalisti je zagotovo betonski lonec na trinožnem podstavku. Izdelan je iz dekorativnega betona ter je odlična podlaga za številne vrste cvetlic. Ne nazadnje vanj lahko namestite tudi umetne rože. Še posebej lepega videza so preprosto zasnovane betonske strukture, ki dajejo rahlo obrabljen, industrijski videz.

Kupci se najpogosteje odločijo za nakup v črni ali pa sivo bledi barvi. Takšna oprema je lahko na primer izdelana iz polistona – to je moderni križanec med plastiko ter kamnom.

Tradicionalna posoda za rože v moderni izvedbi

Na sploh pa lahko rastline najpogosteje vidite zasajene v povsem klasičnih posodah za rože. Te so še toliko mikavnejše, če so zasnovane z modernih pridihom. Na trgu so vam na voljo v številih velikostih in barvnih odtenkih. Kupci se najpogosteje odločijo za nakup v črni ali pa sivo bledi barvi. Takšna oprema je lahko na primer izdelana iz polistona – to je moderni križanec med plastiko ter kamnom.

Kaj pa krasni lonci za rože iz pocinkane pločevine? Tudi to je ena od dobrih možnosti. Primerni so tudi za zunanje prostore. V resnici je prav zaželeno, da so izpostavljeni vremenu. Z leti namreč pridobijo na svojem videzu, saj postanejo privlačno zarjaveti. Kontrast in raznolikost lahko pridobite tako, da na kup postavite takšne lonce v različnih velikostih. Na spodnji strani pa morajo biti drenažne luknjice ter nogice. Slednje rastline učinkovito zaščitijo pred zmrzovanjem. Takšna oprema za rože še posebej velja za praktično pa tudi lepo.

Keramični viseči lonec in lonec za rože iz papirja

Lonec za rože iz betona ali pločevine zagotovo ni edina možna izbira na trg. Možnosti je pravzaprav izjemno veliko. Prav tako bi vas na primer navdušili keramični viseči lonci. Ti so izdelani iz modne keramike in se uporabljajo obrnjeni navzdol. Imajo poseben način namakanja.

Kaj pa menite o loncih iz papirja oziroma pralnih vrečk? Gre za neko vrsto celuloze, ki je za okolje še posebno prijazna. Na prvi pogled takšni lonci delujejo, kot da so iz usnja. Perejo se tako kot blago. Ko jih ne potrebujemo, pa jih lahko povsem preprosto ter hitro zložimo.

Podobne teme: