Ohranite spomine, ki bodo trajali večno

10 Jun

Iskanje primernega poročnega fotografa naj poteka tako, da pogledate njihovo preteklo delo in slike, ki so jih posneli v preteklosti, na njihovi spletni strani. Tako boste lažje ugotovili, ali vam ta posameznik odgovarja za fotografiranje poroke. Ko so fotografije posnete na vaši poroki, jih pregleda in izbere najboljše fotografije, ki jih nato digitalno obdela. Ko se konča ta proces, vam lahko fotografije dostavi v obeh oblikah, digitalni in fizični, odvisno od pogodbe. Proces obdelave in dostave fotografij običajno traja nekaj tednov, vendar se lahko trajanje razlikuje glede na dogovor in število fotografij.

Izberite med digitalno obdelanimi slikami ali foto knjigo

Fotografije, ki jih boste na koncu dobili, so običajno v digitalni obliki, včasih pa lahko izberete tudi obliko foto knjige, pri čemer lahko nastane dodaten strošek. Običajno so fotografije, ki jih boste prejeli, digitalno obdelane, saj se fotografi strinjajo, da je to ključnega pomena za doseganje visoke kvalitete. Ko iščete poročnega fotografa, se zanesite na priporočila znancev in izkušnje ponudnika ter upoštevajte vaše želje in proračun. V nekaterih primerih je vredno plačati malo več, da si zagotovite zanesljivega fotografa in dobro kakovost fotografij.

Najin nepozaben dan, ujet v fotografiji.

Stil, material in velikost po vašem izboru

Profesionalni poročni fotografi imajo običajno pripravljen določen izbor poročnih knjig, ki se razlikujejo glede na stil, material in velikost ter omogočajo izbor videza. Običajno je izdelava foto knjige vključena v ceno, vendar se lahko pri nekaterih ponudnikih dodatno zaračuna. Trajanje izdelave foto knjige običajno traja od štiri do šest tednov po poroki.

Predporočno fotografiranje je možno in je celo priporočljivo pri večini ponudnikov, saj predstavlja odlično priložnost za spoznavanje para ter sproščanje pred kamero.

Fotograf je navadno prisoten na poroki odvisno od dogovora med stranko in ponudnikom ter od časa, ki je vključen v ponudbi. Ponudba se lahko prilagodi glede na želje para – torej več ali manj časa. Za poroko je običajno dovolj en fotograf, ki bo zagotovo zajel vse pomembne trenutke poročnega dne. V nekaterih primerih so potrebna dva fotografa, predvsem za večje poroke, saj se lahko tako dogodek posname iz dveh zornih kotov. Končni dogovor se sprejme med stranko in ponudnikom storitev, ki bo znal najbolje svetovati, kako se zadeve lotiti ter kakšen pristop je najbolj ustrezen za vašo poroko.

Podobne teme: