Ričet

5 Nov

Slovenci smo prav posebni v kulinariki, saj imamo veliko različnih avtohtonih ter narodnih jedi. Čeprav nas je zelo malo, smo pri izbiri narodne hrane zelo bogati v primerjavi z drugimi državami. Poznamo veliko sladic, glavnih jedi in seveda drugih jedi, … Read More »

Vreme Krvavec

16 Apr

Tudi takrat, kadar naši hribi niso zasneženi z debelo snežno odejo, ki bi omogočala smučanje, se Slovenci radi odpravimo v hribe, saj smo znani kot narod, ki obožuje planine. Poleti sicer večina obiskuje višje hribe in gore v Julijcih, marsikdo … Read More »

Svinjska ribica

16 Apr

Svinjska ribica Mogoče je samo ime svinjska ribica malce ironično, vendar lahko rečemo, da je celotna razlaga povsem na mestu. Zakaj se imenuje ravno tako? Mesarji razlagajo, da je svinjska ribica v bistvu svinjski file, ki je podolgovata mišica na … Read More »

Barcelona

19 Mar

Barcelona je eno največjih mest Iberskega polotoka. Zagotovo pa spada Barcelona tudi med najbolj obiskana mesta, pa ne samo v svoji neposredni okolici, ampak gledano v okviru celotnega Mediterana. Kljub vsem znamenitostim, je mesto Barcelona po svetu zanesljivo najbolj poznano … Read More »