As ti tud Slovenc?

Trdo kuhano jajce

Vse o jedeh, receptih in okusih...

Trdo kuhano jajce

OdgovorNapisal/-a Slovenc » Sr nov 26, 2008 1:40 pm

Za tiste, ki ne vedo kako dolgo se mora jajce kuhati, da bo trdo kuhano. Jaz nisem vedel pa sem malo pobrskal in tukaj je navodilo:

V široki, nizki posodi zavrite vodo. jajce oplaknite z mrzlo vodo, nato pa ga previdno položite v vrelo vodo.. kuhajte ga točno osem minut, nato ga vzamite iz vrele vode in dajte v mrzlo vodo da se lažje olupi. Olupljena jajca popoprajte po okusu.


:D :ok1:
Uporabniški avatar
Slovenc
Site Admin
 
Prispevkov: 756
Pridružen: So avg 16, 2008 11:33 am
Kraj: Mb

Re: Trdo kuhano jajce

OdgovorNapisal/-a žogica » Po dec 01, 2008 12:14 pm

Aha no fino, tole naslednjič probam, da vidim. Pomoje bo kr držalo, ja, da so po tolikem času ravno prav kuhani.
Uporabniški avatar
žogica
Novinec
 
Prispevkov: 218
Pridružen: Sr sep 03, 2008 7:21 am

Re: Trdo kuhano jajce

OdgovorNapisal/-a Slovenc » Po dec 01, 2008 1:07 pm

Jaz pustim kakih 9 minut za vsak slučaj :ahaa:
Uporabniški avatar
Slovenc
Site Admin
 
Prispevkov: 756
Pridružen: So avg 16, 2008 11:33 am
Kraj: Mb

Re: Trdo kuhano jajce

OdgovorNapisal/-a žogica » To dec 02, 2008 8:28 am

Jaz imam pa rada, če ni do konca kuhano. Ampak drugim pa to ni všeč. Za veliko noč, ko se jih kuha, je pa definitivno bolje, da s čist v trdo kuhani, tko da res raje 9 minut. No včas je pa lahko odvisno tud od velikosti jajc, v glavnem, če se proba, se potem ve.
Uporabniški avatar
žogica
Novinec
 
Prispevkov: 218
Pridružen: Sr sep 03, 2008 7:21 am


Vrni se na Kulinarika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron
Bridge by mehdiplugins.com

Prijava



Vreme


© 2008-2009 Slovenc.si - Izdelava spletne strani Tomyco d.o.o. - Objava novic spletarna.net
kredittkort
Image Jokes